Slik avinstallerer du programmet

Etter at du har avinstallert programmet, vil datamaskinen og personopplysningene dine ikke lenger være beskyttet.

Du kan fjerne programmet ved å bruke installasjonsveiviseren.

Slik avinstallerer du programmet i Windows 7

Slik avinstallerer du programmet i Windows 8 eller senere

Fjerning innebærer følgende trinn:

1. Hvis du vil fjerne programmet, må du angi passordet som gir deg tilgang til programinnstillingene. Hvis du av en eller annen årsak ikke kan angi passordet, vil fjerning av programmet være forbudt. Etter at du har skrevet inn passordet, klikker du på Bekreft.

Vindu for å angi passord for å avinstallere programmet

Vindu for inntasting av passord

Dette trinnet er bare tilgjengelig hvis det er angitt et passord for fjerning av programmet.

2. Lagre et abonnementet på My Kaspersky-kontoen din.

I dette trinnet kan du spesifisere om du vil lagre abonnementet på My Kaspersky-kontoen din for fremtidig bruk.

Vindu som ber om å lagre et abonnement i My Kaspersky

Vinduet Lagre aktiveringskode

1. Hvis du vil lagre et abonnement, klikker du på Lagre.
    2. Klikk på Neste >.

Vinduet med det lagrede abonnementet vises.

Vindu med abonnement som har blitt lagret på My Kaspersky-kontoen

Vindu med det lagrede abonnementet

1. Klikk på Neste >.
  3. Lagre data for fremtidig bruk

På dette tidspunktet kan du angi hvilke data som benyttes av programmet, som du vil beholde for gjentatt bruk under neste installasjon av programmet (f.eks. når du installerer en nyere programversjon).

Vindu for å lagre innstillinger når du avinstallerer et program

Vinduet for å lagre innstillinger

Du kan lagre følgende data:

• Abonnementsdetaljer er et sett med data som fjerner behovet for å aktivere det nye programmet. Du kan bruke programmet med det gjeldende abonnementet, med mindre abonnementet utløper før du starter installasjonen.
    • Karantenefiler – filer som er skannet av programmet og flyttet til Karantene.

Hvis programmet fjernes fra datamaskinen, blir filer i Karantene utilgjengelige. Kaspersky-programmet må være installert for å utføre handlinger med disse filene.

• Programmets driftsinnstillinger er verdier for programinnstillinger som velges når programmet konfigureres.

Du kan også eksportere beskyttelsesinnstillingene på kommandolinjen ved hjelp av følgende kommando: avp.com EXPORT <filnavn>.

• iChecker-data – filer som inneholder informasjon om objekter som allerede er skannet med iChecker-teknologi.
    • Anti-Spam-databaser – databaser med eksemplarer av spam-meldinger lagt til av brukeren.
    • Hemmelig hvelv er filer som er lagret ved hjelp av funksjonen Hemmelig hvelv.

Klikk på Neste > for å fortsette å avinstallere programmet.

4. Bekrefte fjerning

Fjerning av programmet vil påvirke sikkerheten til datamaskinen og personlige data, du vil derfor bli bedt om å bekrefte at du ønsker å slette programmet. Det gjør du ved å klikke Fjern-knappen.

Vindu for å bekrefte fjerning av programmet

Vindu for å bekrefte fjerning av programmet

5. Fullføre fjerningen

På dette trinnet fjerner veiviseren programmet fra datamaskinen. Vent til fjerningen er fullført.

Denne funksjonaliteten kan være utilgjengelig i enkelte regioner.

Du må starte operativsystemet på nytt under fjerning av programmet. Hvis du avbryter den umiddelbare omstarten, blir ikke avinstallasjonen fullført før neste gang du starter operativsystemet eller når du slår av og på datamaskinen igjen.

6. Klikk på Ja for å starte datamaskinen på nytt.

Vindu som ber om å starte datamaskinen på nytt

Vinduet for å fullføre avinstallasjon